Artikler  Video  Mer   Events  Spots   Wiki
Annonse
Norsk English

Støtt skaterampe på Aspøya

LD Studio vil gi lekeplassen på Aspøya et løft, og har brukt sommerferien til å designe en multifunksjonell skaterampe som de håper du vil være med å spleise på.

Publisert: 9/2/2020

Den planlagte skate rampen på Aspøya er et multifunksjonelt designkonsept av LD STudio.
LD er et kreativt studio i Ålesund som driver med film, design og konseptutvikling, og som ved siden av sine kommersielle prosjekter også ønsker å bidra til å utvikle bymiljøet i Ålesund sentrum, spesielt i området Aspøya.

Nå vil de å gi nytt liv til lekeplassen på Aspøya med et moderne multifunksjonelt designprosjekt, en miniramp som også inkluderer flere bruksområder som; sitteplasser under tak, USB-ladestasjon, urtehage, og en male-/kritt-vegg som vaskes automatisk når det regner.

Tegningene som er lagt ut så langt viser en miniramp uten flat, men dette er i følge Adrian Krogsæter hos LD et tidlig utkast. Tanken er at rampen skal være ti meter lang og to meter høy, med to meter flat. Men nøyaktig hvor mye plass de har til rådighet skal avklares med kommunen denne uken. Han skal også se om det er rom for noen rails og mindre elementer, ettersom det har blitt etterspurt av lokale skatere.

Rampen skal integreres med den eksisterende vegetasjonen for å bevare de eksisterende plantene på plassen, og vil stå på bein slik at den "flyter" 20 cm over bakken. LD vil også slå et slag for gjenbruk, ved å bygge fundament og deler av rammen av gamle stålelement fra den maritime industrien i regionen.

Lekeplassen på Aspøya er en av Ålesunds mest benyttede grønne lunger, som samler mange ulike personer, og LD tror et slikt designprosjekt vil være en viktig brikke i å utvikle dette flerbruksområdet til en moderne, grønn lunge i Ålesund sentrum.

Planen er å åpne rampen i mars neste år. Kostnaden på prosjektet er anslått til i overkant av 580.000 NOK, og i tillegg til å søke støtte fra fylkeskommunen og lokale banker, håper de også å få inn en del fra næringslivet og private.

Les mer og vær med og spleis på prosjektet fra linken under.

    Ekstern link: Spleis - Skaterampe AspøyaUnder er en presentasjonsvideo og flere tegninger av rampen.


Et tidlig utkast som viser plassering av rampen. Bilde: LD Studio.

Beskrivelse av rampen. Bilde: LD Studio.
   
 Aspøya Skaterampe 
         #minirampskate 
         #spotartikler 
         #norge 


Bidra


KommentarerAnnonse


Relaterte artikler
Illustrasjonsbilde.
Oppdaterte tegninger av Aspøya Skateramp

Den planlagte minirampen på Aspøya har blitt redesignet.

Illustrasjonsbilde.
Støtt skaterampe på Aspøya

LD Studio vil gi lekeplassen på Aspøya et løft, og har brukt sommerferien til å designe en multifunksjonell skaterampe som de håper du vil være med å spleise på.Annonse