Artikler  Video  Mer   Events  Spots   Wiki
Annonse
Norsk English

Fy Fasan, et brettmerke fra Mandal

Fy Fasan Rullebrett er et nytt brettmerke under utvikling i Mandal.

Marius A. Tjugum står bak FyFasan Rullebrett, et nytt brettmerke under utvikling i Mandal.


Skrevet av: Tommy Jørgensen
Publisert: 9/6/2020 | Oppdatert: 9/6/2020


Marius Antonsen Tjugum vokste opp i Leikanger, i Sogn og Fjordane. I 8-10 års alderen fikk han sitt første skateboard, etter at faren hans fant et gammelt bananbrett på loftet. Brettet hadde bestefaren tatt med med seg på en av sine Amerikaturer. Etterhvert var det en liten gjeng i den lille bygda som skatet og hadde det gøy sammen, og det ble også snekret en rampe der.

Men etter å ha slamma noe vilt i den hjemmesnekra rampen rørte han ikke brettet igjen før han begynte å cruise og skate litt igjen når han nærmet seg 18. Han har også alltid digget stilen, estetikken, bildene, videoene, spillene og ikke minst all musikken som kom med det å skate. I dag bor han i Mandal, der han blant annet er leder for Mandal Rulleklubb.

    Les mer: Mandal Rulleklubb

Nå starter han også et nytt brettmerke basert i Mandal med navnet FyFasan Rullebrett. Navnet kommer fra karakteren Sjeik Ben Redic Fy Fazan i Flåklypa Grand Prix, som han mener uten tvil er en av de feteste filmene i Norge. Han tenkte til og med på å kalle sønnen sin opp etter Solan, men navnet falt til slutt på katten i stedet. FyFasan er også et artig uttrykk, og er nok et av de kraftigste uttrykk en kan komme med her på sørlandet før de fanger deg i en hule, sier han til Brettstedet.

FyFasan er også et artig uttrykk, og er nok et av de kraftigste uttrykk en kan komme med her på sørlandet før de fanger deg i en hule.

Marius A. Tjugum

Gjennom jobben sin på SKAP Kreativ Folkehøyskole har han tilgang på det meste av ustyr, som treverksted, sprayrom, cnc og laserkutter. Nå jobber han med prototyper på brett med en minimalistisk stil, der grafikken er laserkuttet en halv milimeter inn i treverket. Dette vil gjøre at grafikken holder seg lengre når brettet brukes. Foreløpig lages brettene av blanks i syv lags Kanadisk lønn, men han ser for seg å presse brett selv, og å da med det siste synlig laget i flammebjørk.

Brettene vil først og fremst bli tilgjengelig på nett når de er klare for salg, men vil sannsynligvis også bli å finne fysisk i den lokale skatesjappa i Mandal.

På sikt satses det på å bygge opp et lite team og få laget en video.

    Les mer: FyFasan Rullebrett

Se bilder fra produksjonen av prototypen under.

Grafikken klargjort på PC. Foto: Marius A. Tjugum.

Laserkutteren. Foto: Marius A. Tjugum.

Laserkutting av grafikk på en skateboard plate. Foto: Marius A. Tjugum.

Ferdig brett med laserkluttet grafikk fra FyFasan Rullebrett. Foto: Marius A. Tjugum.
   
 FyFasan Rullebrett 
         #norge 


Bidra


KommentarerAnnonse


Relaterte artikler
Illustrasjonsbilde.
Fy Fasan, et brettmerke fra Mandal

Fy Fasan Rullebrett er et nytt brettmerke under utvikling i Mandal.Annonse