Artikler  Video  Mer   Events  Spots   Wiki
Annonse
Norsk English

Premiere på skate film i Larvik

I helgen er det verdenspremiere på en spektakulær film fra Larvik.

Publisert: 11/21/2020

Foto: Gaston Fransisco / Red Bull / Lundhs


Red Bull har samarbeidet med Lundhs laget en spektakulær skatevideo fra Larvik med noen av verdens beste skatere.

I fjor sommer samlet Red Bull eliteskaterne Didrik Galasso, Torey Pudwill, Chris Haslam og Angelo Caro i Larvik for lage filmen som har fått tittelen Larvikite Lines, der steinbruddet til Lundhs i Tveidalen blir omgjort til en perfekt lekeplass med elementer i Larvikitt.

Det blir gratis visninger på Bølgen Kulturhus.

Fredag 20/11, klokken 16.30-Sal 1
Søndag 22/11, klokken 14.00- Sal 3

Filmen er femte episode i Red Bulls nett-serie Skate Originals, og har også online premiere på fredag.

    Les også: Antikk stein blir til skatepark i Larvikite Lines

Larvikitt er en bergart som har navnet etter byen Larvik, ettersom det kun har blitt funnet i Larvik og områdene rundt, og er kjent for sitt vakre fargespill. Steinen, som i 2008 ble valgt til Norges nasjonalstein, gjennom en landsomfattende avstemning utørt av Norsk Geologisk Forening, blir blant annet brukt til fasader, gravmonumenter, benkeplater og fliser, og eksporteres også til store deler av verden.

Larvikitt er hardere enn vanlig granitt, siden den er dannet lenger ned i jorda og har vært utsatt for større trykk og høyere temperatur. Den egner seg derfor veldig godt til å skate på.

Its extra fun to skate on larvikite, because its very hard. It makes the board glide better.

Didrik Galasso

I oppveksten skatet Andreas Mogster i Red Bull Norge mye på Larvikitt-steinene på torget i Larvik, og det hele startet med at han fikk ideen om å lage skatepark elementer i Larvikitt til verdens beste skatere.

Lundhs syntes det var spennende å vise Larvik og de unike egenskapene til larvikitt på en ny og ekstraordinær måte og ønsket å bidra.

Steiner ble valgt ut og sendt til Steinriket for å bli til skate-elementer, før de ble fraktet tilbake og plassert ut i steinbruddet der ramper til skaterne hadde blitt kuttet ut av fjellveggen. Så var scenen satt for å lage en spektakulær film.

Et vikig del av prosjektet var å gi skate elementene til Larvik etter at de var ferdig med filmingen, og tidligere i år ble det åpnet en ny skatepark på Torstrand.

    Les mer: Torstrand Skatepark.
   
 Skate Originals 
         #larvik 
         #norge 


Bidra


KommentarerAnnonse


Relaterte artikler
Illustrasjonsbilde.
Her er noen av verdens beste skatere i Larvik

Blant annet Torey Pudwill og skatelegende Chris Haslam dro til Larvik for å besøke skateproff Didrik Galasso. Det resulterte i en ganske unik session i et steinbrudd.

Illustrasjonsbilde.
Larvikite Lines

Når muligheten bød seg til å besøke steinbruddet til Lundhs Real Stone og opprette en permanent Larvikite skatepark for byens skate-scene, fløy Torey Pudwill, Chris Haslam og Angelo Caro inn for å møte den lokale proffen Deedz og ta en session på det 300 millioner år gamle terrenget i situ - før de tar det hele ned fra steinbruddet for å skape en permanent skateplass i Larvik.

Illustrasjonsbilde.
Larvik settes på verdenskartet i ny video

I fjor sommer ble verdens skateelite samlet i Larvik for å filme ekstremsportfilm. Nå er resultatet klart.


Illustrasjonsbilde.
Antikk stein blir til skatepark i Larvikite Lines

Se Didrik Galasso, Torey Pudwill, Angelo Caro og Chris Haslam lage, skate og donere en skatepark av 300 millioner år gammel stein.

Illustrasjonsbilde.
Watch ancient stone become a public skatespot in Larvik

See how Torey Pudwill, Angelo Caro, Didrik Galasso and Chris Haslam helped create a free skate spot from diamond-cut, 300 million-year-old Norwegian stone.

Illustrasjonsbilde.
Premiere på skate film i Larvik

I helgen er det verdenspremiere på en spektakulær film fra Larvik.


Illustrasjonsbilde.
The White Desert

Bli med Jaakko Ojanen og venner når de skater White Desert prosjektet i Bolivia.Annonse